Hvad er Shiatsu? 
Shiatsu opstod i Japan som en holistisk terapiform, med traditionel Kinesisk lægevidenskab som teoretisk grundlag. Der behandles bl.a ud fra teorierne om Ki, Yin og Yang, loven om de 5 elementer, organuret, akupunkterne, meridianbanerne, kostvejledning osv.
Ordet Shiatsu stammer fra – shi, der betyder finger og – atsu, der betyder tryk. Dette angiver, at i shiatsu er tryk med fingerne den dominerende metode, selvom Shiatsu også omfatter pres med hånflader, underarme, albuer, knæ og fødder. En shiatsu behandling kan føles dybt afslappende næsten meditativt, men kan til tider også være ret smertefuldt. Shiatsu udføres som regel på en futon – en Japansk madres – hvor både modtager og behandler befinder sig i gulvhøjde. Modtageren er iført sit eget afslappende tøj, således at behandleren kontakter energibanerne frem for huden.
Nu til dags erklæres det i den officielle definition fra det japanske sundhedsministerium, at Shiatsu terapi er en form for behandling udført med finger og håndflader, uden brug af instrumenter, det være sig mekanisk eller andre, for at udøve tryk på huden, korrigere indre skavanker, bevare og fremme helbredet, samt behandle bestemte sygdomme.

Læs om Life Flow Energy Shiatsu behandling her

Hvad er Qi Gong? 
Qi Gong er kunsten at kultiverer livsenergien. Qi – er det kinesiske ord for livsenergi og – Gong – betyder at arbejde – med metoder/teknikker til bevægelse af livsenergien.

Qi Gong er en fællesbetegenlse for et væld af kinesiske helbredsøvelser, som alle har til formål at opbygge kroppens indre energisystem og derved vedligeholde et sundt helbred, både fysisk, mentalt og åndeligt.

Qi Gong har rødder tilbage til oldtidens Taoisme, og bygger på de Klassiske Kinesiske Medicinske principper. Focus på åndedrættet, kropsholdning og bevidsthedstilstand åbner op for energikanaler, så qi kan bevæge sig. Gennem Qi Gong øvelser er det muligt for udøver, at genoprette ubalancer inde i kroppen.

Qi Gong praktiseres generalt udfra 2 hoved katogarier – statiske (intern) og bevægende (extern)” øvelser.
Intern Qi Gong ligger vægt på stille meditation, metoder til indre focus og regulering af åndedrættet. Dette kan praktiseres i ubevægelig stillinger, enten liggende, siddende eller stående.
Extern Qi Gong indvolvere bevidststyrede kropsbevægelser. Disse bevægelses sekvenser, åndedræts og visualiserings øvelser samt meditation, kaldes former og er alle hoveddele i Qi Gong øvelser.

Qi Gong kan pratiseres af alle, i alle alder og helbredstilstande, til stor glæde og gavn for helbredet og den daglig energie.

Hvad Er Qi Gong Healing? 
I Qi Gong healing, anvendes forskellige teknikker til at genoprette ubalancer i et menneskets energistruktur, som efter en tilskadekomst eller ved et sygedomsforløb er svækket.

Der anvendes metoder med navne, som sværdfinger, magiske hænder, styrkende hænder, Tai-Chi pres, invitation af mester, mf. Med disse teknikker dirigeres den universelle healende Qi, til de skadede eller syge områder i kroppen og genopretter den energetiske ubalance.

Qi Gong healing kan med stor effekt, understøtte et hvert andet kropsbehandlings system, såsom Shiatsu, akupunktur, fysioterapi m.m.