Hvis i vil prøve at give jer selv en clairvoyance, så er det meget enkelt. Hvis du sidder alene og har lyst til at se, hvad dagen bringer dig, eller hvis du mangler svar på nogle spørgsmål, så kan du forberede en kop arabisk kaffe og nyde den for derefter at spå dig selv.

I kan også samles til en aftenhygge med clairvoyance . Er i en del venner, som vil prøve denne clairvoyance, så kan i samles hos en af jer , lave og nyde kaffen til en dejlig nybagt kage for derefter at spå hinanden.

Jeg vil gøre det nemmere for jer

Jeg vil hermed præsentere den autentisk arabisk kaffe opskrift samt forberedelsesnoterne skridt for skridt med vejledning og billeder.

 1. Ristning og formaling af kaffebønnerne: hvis du vil opnå den bedste smag ved arabisk kaffe, kan jeg anbefale dig at riste og formalle de arabiske kaffebønner med en special kværn, som egner sig til netop denne slags kaffe, fordi den kværner ekstra fin, lige før du lave kaffen. Dog er det meget svært at finde de hele arabiske kaffebønder i Danmark. 

 2. Brug malet kaffe: Da det er svært at finde hele arabiske kaffebønner og vi som regel har en travl hverdag, så er det bedst at købe formalet kaffe af en god kvalitet fra en arabisk eller tyrkisk butik. Husk nu at tjekke udløbsdatoen for at købe den mest friske kaffe. Du skal huske at forsegle kaffeposen eller lukke dåsen tæt efter brug for at holde på kvaliteten og friskheden.

 3. Vand kvaliteten: Det er vigtigt, for at opnå den bedste kaffesmag, at sørge for en god vandkvalitet. Hvis vandet er for hård i dit område, så brug kildevand. Dog vil jeg mene, at du godt kan bruge vandet fra vandhanen herhjemme. Sørg for at lade vandet løbe før du bruger det. Vandet skal have stuetemperatur. Du skal aldrig bruge varmtvand eller kogt vand for at forhaste processen. Det vil kun ødelægge din kaffe.

 4. Vælge Den rigtige kaffekande: Det er meget vigtigt at du bruger den rigtige kaffekande til at forberede arabisk kaffe. Den kan købes i de fleste arabiske butikker eller over nettet fra forskellige sider såsom Amazon.co.uk eller ebay.co.uk. Være opmærksom på at denne type kaffekande kun kan vaskes med hænderne og må ikke vaskes i opvaskemaskinen.

Nu hvor jeg har præsenteret alle de vigtige skridt i forberedelsen af arabisk kaffe, vil jeg afsløre min hemmelige opskrift.

Du skal bruge følgende :

 • Arabisk kaffe. 
 • Sukker. 
 • Vand. 
 • Speciel kaffekande, som er egnede til arabisk kaffe. 
 • Speciel små kaffekopper, som er hvide inden i.

Det, som gør arabisk kaffe unikt og adskiller den fra alle de andre type kaffe, er forberedelsesteknikken. Den arabisk og den tyrkiske kaffe er den eneste kaffe, som vi lader komme op at koge under tilberedning. Bogstaveligt KOGE.

Så her er de skridt, som du skal tage for at lave en lækker og velsmagende arabisk kop kaffe:

 1. Fyld den arabisk kaffekop med stuetempererede vand og sæt det i kaffekanden. Vi bruger kaffekoppen til at måle den rigtige mængde vand, da vi vil serverer kaffen i den samme kaffekop. Så hvis du vil lave en kop kaffe, så tager du en kop vand og hvis du vil lave to kopper kaffe, så tager du to kopper vand osv.

 2. For hver kopkaffe tilføjer du en teskefuld kaffe med top på, eller hvad der svarer til 10 gram. Du kan tilføje lidt mere eller mindre kaffe, alt efter om du kan lide stærk eller mild kaffe. Du bør eksperimentere med den tilførte mængde kaffe, indtil du finder den perfekte smag.

 3. Tilføj sukker. Arabisk kaffe tilberedes på en anden måde, fordi du tilføjer sukkeret, før du tilbereder kaffen og ikke efter, hvilke man gør med andre typer kaffe.  Så tilføj den mængde sukker, som du foretrækker, før du sættere kaffekanden på komfuret. I Mellemøsten serverer man tre former for kaffe. Uden sukker som kaldes (sada), middelsødt kaldes (madhbota) og med ekstra sukker (helwa) eller (ziyada). Hvis du vil have en medium sød kop arabisk kaffe, skal du tilføje en teskefuld sukker uden top, svarende til den samme mængde kaffe for hver kaffekop,. Tilføje mere, hvis du kan lide den meget sød.

 4. Nu hvor du har sat alle ingredienserne i kaffekanden , er du klar til at tilberede kaffen. Begynd med at røre ingredienserne sammen, indtil de danner en grød. Sæt kaffekanden på komfuret på lav varme. Du skal varme kaffekanden op så langsomt som muligt. Fra det øjeblik, hvor du sætter kaffekanden på komfuret, til den begynder med at komme i kog, går der nogen få minutter.  Bliv ved med at røre rundt lidt endnu. Husk nu at blive ved kaffekanden mens den er på komfuret, da den hurtig kan koge over og efterlade dig med et rod ☺

 5. Nu kommer det sjove. Arabisk kaffe smager meget bedre, når der er meget kaffeskum i . Dette kan du få under kogeprocessen. Når kaffekanden og kaffen bliver varm, så vil du se et lag af kaffeskum bliver dannet i kaffekanden. Når dette kaffeskum bliver dannet og lige før kaffen når kogepunktet,  fjerner du kaffekanden fra komfuret og bruge en teske til at tage skummen fra kanden og sætte den i koppen, eller hæld kun skummet ned i koppen. Således skal du fordele skummet i alle de kopper, som skal bruges til at nyde kaffen.

 6. Sæt nu kaffekanden med det resterende kaffe tilbage på kogepladen og vent til den koger op, før du hælder resten i kaffekopperne. Jeg kan lide at gentage denne opkognings process op til tre gange, hvor jeg kan få så meget skum som muligt ud af kaffen. Dette giver kaffen en hel himmelsk smag.  Så dybest set er det enkelt. Når kaffen er ved at koge, tager du kaffekanden fra  komfuret, hæld skummet i kopperne. Vent 30 sekunder og så sæt den tilbage på kogepladen. Gentag processen et par gange eller tre. Til sidst koger du kaffen igennem og hælder den i kopperne. Nu er du klar til at nyde din arabisk kaffe.

Husk altid at servere den arabiske kaffe med et glas koldt vand til og måske noget sødt, da arabisk kaffe ceremonien handler meget om at socialisere, hygge sig og være gæstfri.

Tilbage til Clairvoyance ved Læsning i kaffegrums  eller læs næste >>